علاقه عراقی ها به سعدی و خیام

علاقه عراقی‌ها به سعدی و خیام

رئیس نمایشگاه کتاب بغداد با بیان اینکه شاعران و نویسندگان ایرانی بسیاری در عراق شناخته شده هستند می گوید: مردم عراق شاعر بزرگ سعدی و رباعیات خیام را خیلی می پسندند.

عبدالوهاب الراضی رئیس اتحادیه ناشران عراق و رئیس نمایشگاه کتاب بغداد که در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کرده است در گفت وگو با آنلاین جو درباره آشنایی اش با نشر ایران می گوید: از  آنجایی که کار ما نمایشگاهی و کتاب است با خیلی از ناشران ایرانی ارتباط داریم و با ناشران کودک همکاری می کنیم و شناخت خوبی از آن ها داریم. 

 او با بیان اینکه برای بار چندم است که در نمایشگاه کتاب تهران شرکت می کند در مقایسه نمایشگاه کتاب تهران  با نمایشگاه کتاب بغداد گفت:  فرق بسیاری بین آن ها وجود دارد.  نمایشگاه کتاب تهران نسبت به نمایشگاه کتاب بغداد خیلی بزرگتر است. نمایشگاه کتاب تهران دولتی است و دولت امور آن را تنظیم می کند؛ اما نمایشگاه بغداد خصوصی است و فضای کوچک‍تری برای انجام کارها داریم.

 رئیس اتحادیه ناشران عراق درباره وضعیت کتاب در کشور عراق نیز توضیح داد: وضعیت چاپ کتاب در عراق مانند ایران در حال پیشرفت است البته هزینه های چاپ کتاب و نشر در عراق بیشتر است.

 او درباره اینکه بیشتر چه کتاب هایی از ایران به عراق می رود بیان کرد: کتاب های مختلفی به عراق می آید؛ کتاب های تاریخی دینی و معارف.  همه نوع کتابی می آید. عراقی ها علاقه زیادی به کتاب خواندن دارند و به کتابخوانی معروفند و کتابی هایی را که می آید دوست دارند ببینند و بخوانند و به کتاب اهمیت می دهند. اینگونه نیست که بگویم کتاب هایی با موضوع خاص به عراق می آید.

عبدالوهاب راضی درباره اینکه کدام نویسنده  و شاعر ایرانی در عراق بیشتر شناخته شده است اظهار کرد: خیلی ها هستند؛ یکی دوتا نیستند که بتوانم نام ببرم. اما شاعر بزرگ سعدی و رباعیات عمر خیام را خیلی می پسندند. کتاب هایی از آن ها در عراق منتشر شده است. (توضیح مترجم: شاعری چون سعدی در عراق خیلی طرفدار دارد. در نمایشگاه کتاب عراق می دیدم هرچقدر کتاب درباره آن ها می آمد به فروش می رفت.)

 او افزود: کتاب های دینی که در ایران نوشته شده در بازار عراق مورد پسند واقع شده است. نمی توانم  یک کتاب را بگویم. 

 رئیس نمایشگاه کتاب عراق درباره ادبیات معاصر ایران و شاعرانی چون فروغ فرخزاد نیما یوشیج و سهراب سپهری و اینکه آیا این شاعران هم در این کشور شناخته شده هستند اظهار کرد: اسم هایشان را شنیده ایم و نامشان به گوشمان خورده است اما چون کتابی از آن ها به عربی نبوده است اطلاع زیادی از آن ها نداریم. دوست داریم کتابی درباره آنها باشد و بخوانیم و بدانیم چه شعرهایی دارند. 

 او درباره اینکه آیا تصمیم دارند تا ادبیات معاصر ایران (چه داستان و چه شعر) را به زبان عربی در عراق ترجمه کنند اظهار کرد: طی حضورمان در نمایشگاه کتاب تهران می خواهیم قراردادهایی را امضا کنیم  و کتاب هایی را به عربی ترجمه کرده و با ناشران همکاری بیشتری داشته باشیم.

عبدالوهاب الراضی درباره اینکه در سال های اخیر از ادبیات داستانی عراق  در ایران کتاب هایی ترجمه شده و ادبیات می تواند مسیری برای تعامل فرهنگی باشد گفت: یکی از برنامه های ما همین است تا رمان و داستان از ایران  با خودمان ببریم.

 پایان خبر آنلاین جو

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "علاقه عراقی ها به سعدی و خیام" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "علاقه عراقی ها به سعدی و خیام"، کلیک کنید.