امام صادق (ع) بنیان گذار مکتب علم اسلامی

آنلاین جو/مازندران مدرس مدرسه علمیه تخصصی الزهرا «س» ساری گفت: امام صادق(ع) دانش را متحول؛ علوم اسلامی و عقلی را گسترش داد و پایه های مکتب علمی اسلام را استوار ساخت.

امام صادق (ع) بنیان‌گذار مکتب علم اسلامی

فاطمه جویباری پنج شنبه ۴ اردیبهشت به مناسبت شهادت امام صادق(ع) اظهار کرد: امام جعفر صادق «علیه السلام» به عنوان یکی از برجسته ترین و تأثیرگذارترین دانشمندان و مصلحان علمی تاریخ اسلام شناخته می شود.

وی افزود: امام جعفر صادق(ع) سهم بی بدیل در توسعه علوم دینی و عقلی داشت ایشان پایه گذار مکتب علم جعفری و استاد بزرگ هزاران شاگرد از اقصی نقاط جهان اسلام بود که علوم متنوعی از جمله فقه تفسیر حدیث کلام فلسفه نجوم طب شیمی و ریاضیات را تدریس می کردند.

این مدرس حوزوی با بیان اینکه گستردگی دانش و توانمندی علمی امام صادق موجب شد تا علمای بزرگ اهل سنت مانند ابوحنیفه و مالک بن انس ایشان را به عنوان عالم ترین و جامع ترین شخصیت علمی زمان خود بشناسند و از محضرشان بهره مند شوند یادآور شد: امام صادق(ع) علم را به عنوان نور الهی و وسیله ای برای شناخت حقیقت و تقرب به خداوند می دانست و همواره تأکید داشت که دانش باید در مسیر اخلاق و معنویت به کار گرفته شود.

امام صادق (ع) بنیان گذار مکتب علم اسلامی

جویباری تصریح کرد: روش علمی امام صادق(ع) مبتنی بر استدلال منطقی نقل معتبر و تجربه عملی بود که در مناظرات و مباحثات علمی همیشه برتری و تسلط علمی خود را نشان می دادند.

وی در ادامه با تاکید براینکه تأسیس مدرسه علمی ایشان در مدینه به منزله دانشگاهی بزرگ بود که نه تنها شیعیان بلکه دانشمندان و دانشجویان غیرشیعه را نیز جذب می کرد و زمینه ساز پیشرفت های چشمگیر در علوم مختلف شد افزود: شاگردانی همچون جابر بن حیان پدر علم شیمی از برکات علمی این مکتب به شمار می روند که نشان دهنده عمق و گستردگی تأثیرگذاری علمی امام ششم است.

وی در ادامه گفت: بدون شک میراث علمی امام جعفر صادق «علیه السلام» نه تنها در حوزه علوم اسلامی بلکه در علوم عقلی و تجربی تا امروز الهام بخش پژوهشگران و دانشمندان بوده و جایگاه ایشان را به عنوان یکی از بزرگ ترین مراجع علمی و فکری جهان اسلام تثبیت کرده است.

استاد مدرسه علمیه بانوان ساری خاطرنشان کرد: همچنین امام صادق(ع) با قیام علمی و فرهنگی خود علیه جهل و تحجر زمانه نهضتی دانش محور را پایه گذاری کرد که موجب احیای شریعت و تعالیم ناب اسلامی شد ایشان با بیان احکام دقیق فقهی تبیین عقاید صحیح و پاسخگویی به سؤالات پیچیده مذهب جعفری را به عنوان مکتبی فراگیر و پویا معرفی کرد که تا امروز مرجعیت علمی و فکری جهان اسلام را حفظ کرده است.

به گزارش آنلاین جو به نقل از روابط عمومی مدرسه علمیه الزهرا ساری وی اضافه کرد: این میراث گران بها نشان دهنده عمق بینش حکمت و تلاش بی وقفه امام صادق(ع) در جهت ارتقای سطح دانش اخلاق و معنویت جامعه اسلامی است که همچنان الهام بخش پژوهشگران و اندیشمندان است.

پایان خبر آنلاین جو

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "امام صادق (ع) بنیان گذار مکتب علم اسلامی" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "امام صادق (ع) بنیان گذار مکتب علم اسلامی"، کلیک کنید.