ساخت دستگاه های هوشمند آزمایشگاهی بدون نیاز به کارشناس و قابل استفاده در مناطق محروم

ساخت دستگاه‌های هوشمند آزمایشگاهی بدون نیاز به کارشناس و قابل‌استفاده در مناطق محروم

فناوران یکی از شرکت های دانش بنیان دستگاه های پرتابل و هوشمند تشخیص پزشکی را به تولید رساندند که بدون نیاز به کارشناس آزمایشگاهی امکان انجام تست های پیچیده بیوشیمی مولکولی و پاتولوژی را فراهم می کنند. این دستگاه ها که بر پایه فناوری های نوینی همچون «آزمایشگاه روی دیسک» ساخته شده اند به ویژه برای استفاده در درمانگاه ها اورژانس ها و مناطق کم برخوردار طراحی شده اند.

بهاره محمدی دانشجوی رشته بیوشیمی بالینی دانشگاه شهید بهشتی و از محققان این شرکت دانش بنیان در گفت وگو با آنلاین جو از تولید مجموعه ای از دستگاه های پرتابل تشخیص پزشکی در یک شرکت دانش بنیان خبر داد و گفت: این دستگاه ها بر پایه سیستم میکروسیالاتی طراحی شده اند و بدون نیاز به حضور کارشناس آزمایشگاهی قابل استفاده هستند.

وی با اشاره به یکی از این دستاوردها افزود: دستگاه جداسازی اسپرم های سالم به روش گرادیان دانسیته با فرآوری “Lab in Disk” طراحی شده و در فرایند IVF کاربرد دارد. این دستگاه در حال حاضر در مرحله اخذ مجوز برای ورود به بازار قرار دارد.

محمدی ادامه داد: جدیدترین محصول ما دستگاه پرتابل آنالایزر بیوشیمی است که بر اساس فناوری «آزمایشگاه روی یک دیسک» طراحی شده و قادر است کلیه مراحل تست های بیوشیمی را از ابتدا تا انتها روی یک دیسک انجام دهد. در این فناوری نمونه خون وارد دیسک می شود و با توجه به وجود معرف ها بر روی آن ابتدا خون از پلاسما جدا شده سپس با معرف ها ترکیب می شود و آنالیزها به صورت خودکار انجام می گیرند. خروجی دستگاه گزارشی کمی با دقت بالا و خطای کمتر از پنج درصد است. این دستگاه هم اکنون در یکی از آزمایشگاه ها مورد تست قرار گرفته و عملکرد موفقی داشته است.

وی همچنین به دستگاه لیکوئید هندلینگ اشاره کرد و گفت: این دستگاه برای انجام تست های مولکولی و بیوشیمیایی طراحی شده و به ویژه برای استخراج DNA کاربرد دارد.

به گفته محمدی دستگاه دیگری نیز بر پایه فناوری «آزمایشگاه روی دیسک» طراحی شده که ویژه انجام تست های پاتولوژی و رنگ آمیزی پاپ اسمیر است. با توجه به احتمال وجود ویروس HPV و خطرات بایولوژیک تمامی مراحل این دستگاه بدون دخالت دست انجام می شود.

این محقق با تأکید بر سادگی کاربری این تجهیزات افزود: تمامی دستگاه های تولیدشده به گونه ای طراحی شده اند که نیاز به حضور کارشناس یا فرد آموزش دیده در حوزه علوم آزمایشگاهی ندارند. از این رو این تجهیزات در اورژانس ها درمانگاه ها مطب پزشکان و به ویژه در مراکز درمانی مناطق دورافتاده که امکان ارسال نمونه به مراکز بزرگ تر را ندارند کاربرد فراوانی دارند.

پایان خبر آنلاین جو

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ساخت دستگاه های هوشمند آزمایشگاهی بدون نیاز به کارشناس و قابل استفاده در مناطق محروم" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ساخت دستگاه های هوشمند آزمایشگاهی بدون نیاز به کارشناس و قابل استفاده در مناطق محروم"، کلیک کنید.