بازیگر «اسفند» چگونه به شخصیت احمد غلامپور رسید؟/ چالش لهجه و بازی در هور
در گفتگو با آنلاین جو مطرح شد؛
بازیگر نقش سردار احمد غلامپور در فیلم سینمایی «اسفند» از چگونگی حضور در این فیلم سینمایی و شخصیت سردار شهید«علی هاشمی» میگوید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنلاین جو، «اسفند» به نویسندگی و کارگردانی دانش اقباشاوی و تهیهکنندگی مرحوم جلیل شعبانی و مهاجر توحیدپرست محصول مشترک سازمان هنری رسانهای اوج و بنیاد سینمایی فارابی است که مقطع مهمی از زندگی شهید علی هاشمی از فرماندهان مطرح دوران دفاع مقدس در شناسایی و طرحریزی عملیات خیبر در قرارگاه سری نصرت را به تصویر میکشد.
این فیلم از آثار چهل و سومین جشنواره فیلم فجر است که در آن رضا مسعودی، مهدی زمینپرداز، سعید آلبوعبادی، خیام وقار کاشانی، محمدرضا عقدائی یزدی، یاسین مسعودی، محمد عسگری، جلال باوی، طاهر نیک آزاد، مهدی فتحی و نیما جمالی بازی کردهاند.
محمد عسگری بازیگر نقش «احمد غلامپور» در فیلم سینمایی «اسفند» در گفتگو با خبرنگار آنلاین جو درباره این شخصیت گفت: این شخصیت در زمان عملیات فیلم، فرمانده جنوب در منطقه جنگی بود که به نسبت بقیه کاراکترها آدم مقتدرتری است؛ چون جایگاه فرماندهی دارد و بر این اساس بسیار محکم رفتاری کند و در واقع مغز متفکر گروه است.
چالش لهجه و شباهت فیزیکی
وی افزود: ایشان با علی هاشمی یعنی کاراکتر محوری فیلم رفاقت دیرینه دارد و از قبل او را میشناسد و به او شناخت و اعتماد دارد در نتیجه در قبول مسئولیت به علی هاشمی مدارا و هرچه جلوتر میرود سادهتر برخورد میکند. احمدغلامپور در مقطع زمانی فیلم بسیار جوانتر از خود واقعی من است و به لحاظ فیزیکی و صدا برای یک بازیگر چالش است که نقش آدم چندین سال کوچکتر از خودش را بازی کند.
این بازیگر گفت: وقتی میخواهم شخصیت واقعی را بازی کنم بخشی از خودم را هم در نقش زنده میکنم و تا جایی ممکن است تلاش میکنم نتیجه اغراق آمیز نباشد و لحظات واقعی را نشان دهم که شیرین و به یاد ماندنی شوند.
وی یادآور شد: من متولدم آبادنم و ما جنگ زده هستیم. از ۸ سالگی از آبادان بیرون آمدیم، اما من این لهجه را بلدم، اما غلامپور آبادانی حرف نمیزند ولی من لهجه او را پیدا کردم که بین لری -عربی است و این پیدا کردن لهجه برای کاراکتر هم چالش برانگیز بود.
عسگری در مورد میزان مطالعه خود درباره شخصیت احمد غلامپور تصریح کرد: مستنداتی را از تیم کارگردانی و تولید گرفته بودیم و ویدیوها و کتابهایی بود که آقای اقباشاوی معرفی کردند که ببینیم و بخوانیم. البته آنقدر که دیدن عکس و فیلمهای واقعی از ایشان به من کمک کرد مکتوبات کمک نکرد.
وی ادامه داد:به نظر من شهید هاشمی امروز زنده است. این برایم چالش بود که ایشان و نزدیکان چه نظری خواهند داشت. ولی من به خودم سخت نمیگیرم، چون هر وقت میخواهیم یک شخصیت را بازی کنیم درهرحال بخشی از خودمان را در آن نقش میگذاریم و چارهای نیست. یعنی هر بازیگر هرچقدر از خودش دور شود بازهم بخشهایی از خودش را بازی میکند؛ پس نباید بترسیم که قضاوت میشویم که چقدر شبیه اش به شخصیت اصلی بودهام و تازه ما شاید بتوانیم به عنوان بازیگر چیزی به کاراکتر اضافه کنیم نه به لحاظ رفتار جدید بلکه یک چیز جدید که برای خود آن شخص جالب باشد و وجهی از خودش را در بازی ببیند.
اهمیت تولید «اسفند» و سختیهای کار
این بازیگر توضیح داد: از آنلاین جو ماه ۱۴۰۲ تا یک ماه و نیم بعد که پروژه در اهواز کلید خود تا اوایل بهمن من در کار حضور داشتم و چیزی حدود ۳ ماه درگیر فیلمبرداری بودم. یکی از چالشها دیگر برای من دوری از خانواده بود که اذیت کننده بود، چون تمام مدت را در اهواز بودیم.
این بازیگر در مورد اهمیت فیلم «اسفند» بیان کرد: از این که درباره شهید علی هاشمی فیلمی ساخته شده است بسیار خوشحالم و این بعد مهم ماجراست؛ چون قبل از شروع کار با تعاریفی که دانش اقباشاوی به من داد دوست داشتم این فیلم ساخته شود حتی اگر خودم در آن نباشم. علی هاشمی شهیدی بسیار مظلوم و غریب بود که وقتی پیکر ایشان پس از سالها پیدا و تشییع شد اسمی از ایشان نمیشنیدیم در حالی که کاری بسیار بزرگ در دفاع مقدس کرده بود. البته ما در تاریخ مان علی هاشمیهای بسیاری داریم که اسم شان را نشنیدهایم ولی کارهای بزرگی انجام دادهاند که باید درباره شان حرف زد.
وی یادآور شد: «اسفند» هم مثل هرکار دیگری سختیهای خودش را داشت. شبهایی که روی هور فیلمبرداری داشتیم هوا سرد بود. موقع کار روی قایق نگران بودیم که داخل آب نیفتیم. البته این بخش برای دوستان سختتر بود، چون کار بیشتری داشتند.
عسگری درباره لزوم ساخت فیلمهایی از این دست تاکید کرد: همه ملتها نیاز به پرداختن به قهرمانهای شان دارند، چون وقتی نسلها عوض میشود ممکن است آنها فراموش شوند. دیگر این که باید به قهرمان بپردازیم تا با شناخت ایشان نسل جدید بداند وظیفه اش در قبال مملکت و مردم چیست. باید این فیلمها را بسازیم تا تاریخمان را بشناسیم. البته به عنوان یک ایرانی انتظار دارم که به قهرمان دیگر هم بپردازیم کسانی که گمنام ماندهاند؛ قهرمانانی که فقط محدود به جنگ نباشد.
محمد عسگری در پایان گفت: با شناختی که در طول ساخت فیلم و پیش تولید از شهید علی هاشمی به دست آوردم، ایشان آدم پاک باخته و مخلص و وطن پرست بوده است که فارغ از این که چه زبان و قومیتی دارد یک ایرانی است که برای وطن میجنگد. این دست ویژگیها در شخصیت ایشان پرجلوه بوده است و به همین دلیل این کاراکتر در طول ساخت فیلم برایم عزیز شد.
لازم به یادآوری است، چهل و سومین جشنواره فیلم فجراز دوازدهم تا بیست ودوم بهمن ۱۴۰۳ به دبیری منوچهر شاهسواری در حال برگزاری است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بازیگر «اسفند» چگونه به شخصیت احمد غلامپور رسید؟/ چالش لهجه و بازی در هور" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بازیگر «اسفند» چگونه به شخصیت احمد غلامپور رسید؟/ چالش لهجه و بازی در هور"، کلیک کنید.