درخواستهای دانشجویان از شهردار تهران چه بود؟
به گزارش خبرنگار آنلاین جو، در حاشیه نشست گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه شاهد با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران، برخی از نمایندگان تشکلها به بیان سخنانی پرداختند.
قدرتی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد با گرامی داشت یاد شهدا اظهار کرد: از انتظار داریم بسیجی گونه صریح و شفاف سخن بگویید. چرا هنوز با وجود اقدامات مختلف شاهد آلودگی هوا هستیم؟ چه طرحهای اجرا شده و چه دور اندیشی هوایی برای حل این معضل در نظر گرفته شده است؟
وی درخواست کرد که در خصوص قرارداد واگنها و اتوبوسهای وارداتی توضیحاتی ارائه شود و با اشاره به اینکه فرایند دریافت کارت بلیت مترو دانشجویی از برخط تبدیل به یک فرایند طولانی و پر هزینه شده است گفت: اعتبار ۳۰۰ هزار تومانی نمیتواند مسئله جا به جایی دانشجویان را حل کند.
قدرتی همچنین در خصوص کارکرد نمایشگاه شهر آفتاب گفت: این برای محصولات خاص تجاری است. در حالی که باید برای عموم مردم باشد به محصولات انحصاری اختصاص یافته است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد در خصوص ممنوعیت یکسان سازی قبور شهدا در بهشت زهرا هم انتقاد کرد.
در ادامه فاطمه سادات فراغت، دبیر انجمن علمی دانشگاه شاهد با اشاره به خارج از شهر بودن دانشکده هنر دانشگاه شاهد، با توجه به ضرورت استفاده از امکانات هنری داخل شهر در خواست کرد مکانی در اختیار دانشکده هنر به عنوان نگارخانه در مرکز شهر قرار گیرد و پیشنهاد کرد که شهرداری از آثار دانشجویان استفاده کند.
زمانی دبیر کانون کارآفرینی با اشاره به ضرورت کار علمی گفت: مشکلات کشور با استفاده از ظرفیت علمی قابل حل است مثلاً در مواردی مانند در خصوص آلودگی هوا، جلوگیری از مازوت سوزی و قطعی برق در دانشگاهها راهکارهایی وجود دارد.
وی همچنین درخواست کرد که در خصوص اقدامات شهرداری در خصوص کارآفرینی توضیحاتی ارائه شود.
در حوزه آسیبهای اجتماعی شهرداری تهران بیشترین تلاش را انجام میدهد
علیرضا زاکانی، شهردار تهران نیز در ادامه نشست به نکات مطرح شده و برخی سوالات دانشجویان پاسخ گفت.
وی در خصوص حمل و نقل شهری و اثر آن بر آلودگی هوا اظهار کرد: ما در کل ۱۸۶۰ اتوبوس تحویل گرفتیم که فقط ۸۸۰ تا در خط بود. در حالی که تهران ۱۱۰۰۰ اتوبوس نیاز دارد. از این رو ۵۲۵۵ اتوبوس خریدیم که بخشی از تولیدات داخلی وارد چرخه خدمت شده است. بخشی هم از خارج کشور وارد ایران شده ولی هنوز وارد چرخه نشده است. فضای سبزی هم که ایجاد کردیم میتواند در کاهش آلودگی هوا مؤثر باشد امسال به ۳۰۰۰ هکتار رسیده است.
وی افزود: به طور کلی ۱۱۸۱ واگن وارد کشور شده بود. ما در حال حاضر ۱۱۸۴ واگن خریدهایم. تهران برای مقابله به آلودگی هوا هم نیاز به تحول سخت افزاری دارد و هم نرم افزاری که هم بتواند برای آلودگی کار دقیق انجام دهد و هم تحول نرم نیاز دارد که حال شهر خوب بشود.
زاکانی در خصوص کارت خرید بلیط دانشجویان هم بیان کرد: در اپلیکیشن شهرزاد یک کیف پول شهروندی هست که باید به باشگاه شهروندان تبدیل شود و نقش هر کسی مشخص باشد. تا مطابق با هر کسی خدمت اختصاصی به او ارائه شود. نهادهای مختلف باید به سیستمهای برخط متصل شود از این رو به وزرات علوم، آموزش و پرورش، بنیاد جانبازان و غیره نامه دادهایم که بتوانیم این سیستم را طراحی کنیم.
شهردار تهران با اشاره به اینکه نمایشگاه شهر آفتاب بزرگترین نمایشگاه ایران خواهد شد بیان کرد: نمایشگاههای بزرگ مقیاس تهران باید به آنجا منتقل شود و نمایشگاههایی که در سطح شهر هست از شهر خارج خواهد شد.
زاکانی در ادامه سخنان یکی از دانشجویان در خصوص آسیبهای اجتماعی شهر تهران گفت: شهرداری بیشترین همت را در حوزه آسیبهای اجتماعی کرده است. امروز برای معتادین متجاهر ۲۳۰۰۰ نفر جا داریم قبلاً ۸۵۰۰ نفر داخل این مکانها بودند. لذا چهره شهر تغییر کرده است ولی باید فعالیت بیشتری کرد.
زاکانی در پاسخ به سوالی در خصوص یکسان سازی قبور شهدا در بهشت زهرا بیان کرد: دهه ۹۰ قبور شهدا را صاف میکردند و یکسان سازی میکردند که اعتراض خانواده شهدا و رهبری را در پی داشت. اما ما داریم بر اساس تحقیقات مناسب سازی میکنیم که مردم بتوانند بروند. زیرا تبدیل به یک مخروبه شده بود. بنابراین طرح قبور دست نمیخورد. تابلوها همه سر جایشان هستند فقط سطح صاف میشود.
وی به دانشجویان وعده داد که پیگیر ایجاد گالری برای آثار هنری دانشجویی دانشگاه شاهد باشد و مجموعه دانشجویان را به سازمان زیباسازی مرتبط کند همچنین برای فروش آثار هم ظرفیتهای را در اختیارشان بگذارند.
مواجهه با موضوع حجاب باید همراه با آموزش باشد
شهردار تهران در ادامه نشست در پاسخ به سوال دانشجویی در مورد وضعیت حجاب در تهران اظهار کرد: حجاب یک امر شرعی و قانونی است. قانون آن هم در مجلس تصویب شده و در مرحله ابلاغ است و باید مسیر خودش را برود. در قانون هم عمده اقدامات ایجابی است. قانون را در این زمینه باید گام به گام دنبال کرد و فرهنگ سازی کرد و پیش رفت.
وی در ادامه در خصوص امر به معروف و نهی از منکر گفت: تا وقتی جامعه برانگیخته نشود و خود ورود نکند ما دچار مشکل خواهیم شد. مردم خود باید وارد شوند تا این تبدیل به فرهنگ شود. بسیاری از افراد هستند که اگر با روی خوش با آنها صحبت شود عمدتاً دچار چالش نمیشوند. عمده افراد اگر با زبان نصیحت و دوستی و کمک و خیرخواهی با او گفته صحبت شود پذیرا خواهند بود.
وی فعالیت بدون آموزش امر به معروف نهی از منکر را نادرست دانست و گفت: برای چنین موضوعی در تقابل ما با آمریکا و نظام سلطه یک مرحله مواجه سخت و نظامی است. یک مسئله حوزه امنیتی است. یک مسئله حوزه اقتصادی است. دیگری حوزه فرهنگی بود. اینها تمام تلاششان این بود که مردم ما را در موضوعات اجتماعی در مقابل هم قرار دهند و برای آن هم برنامهریزی سنگین کرده بودند و هزینههای سنگینی هم پرداخت کرده بودند. آنها موفق نشدند که جامعه را به سمت فروپاشی ببرند اما آثاری از خودشان بر جای گذاشتند.
زاکانی تاکید کرد: مواجهه نادرست با این موضوع ممکن است ماجرا را تشدید کند. لذا کسانی که وارد این حوزه میشوند نیاز به آموزش و نیاز به زبان خیرخواهانه دارند. ما نباید در حاشیه باشیم بلکه باید در این حوزه فعال باشیم. اگر کسی هم اشتباه میکند ما تکلیفمان امر به معروف و نهی از منکر به شیوه اثرگذار است. این خودش زمینه سازی و فرهنگسازی میخواهد و برای این باید از مسؤلین بخواهیم که در همه موارد مسئولین پاسخگو باشند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "درخواستهای دانشجویان از شهردار تهران چه بود؟" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "درخواستهای دانشجویان از شهردار تهران چه بود؟"، کلیک کنید.