چهارشیر؛ میدان خاطره ها
جلیل جعفری فعال رسانه در یادداشتی نوشت: شیرهای این میدان که مربوط به دوره پهلوی است در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۷۰۴۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. نام میدان چهارشیر اهواز که یادگاری از سال ۱۳۳۱ و یکی از دروازه های قدیمی اهواز است به میدان «شهید بندر» تغییر داده شد اما بسیاری از مردم اهواز هم چنان آن را با نام چهارشیر می خوانند.

بیش از ۷۰ سال از عمر این میدان می گذرد و نسل های متمادی اهواز و مسافران از آن به چهار جهت شهر رفت وآمد کرده اند و هر چند به بهانه اجرای پروژه های مختلف شیرها به محاق رفته بودند اما مردم اهواز همچنان این میدان را با نام چهارشیر می شناختند.
اما تازه ترین خبر این است که شیرهای میدان چهارشیر بازگشته و بر سر جای خود نشسته اند. علت غیاب آنها احداث روگذر غیرهم سطح بود که کار ساخت آن از سال ۱۳۹۴ آغاز شد. با آغاز اجرای این پروژه دیگر خبری از شیرهای این میدان نبود.
میدان چهارشیر اهواز هم اکنون در جای سابق خود قرار گرفته است اما از قرار معلوم شیرهایش شکل و شمایل چشم نوازی ندارند و می طلبد که ارگان های دست اندرکار دستی به سر و گوش آنها بکشند و حتی با محوطه سازی و رعایت عرصه و حریم این میدان به بعد گردشگری آن توجه ویژه نشان دهند.
درست به همانگونه که از اقصی نقاط کشور گردشگران نوروزی در روزهای نوروز و حتی قبل و بعد از آن برای تماشای پل سفید و کارون پا به اهواز می گذارند جا دارد با انجام تبلیغات و اطلاع رسانی فضایی برای معرفی این میدان خاطره انگیز فراهم شود.
افزون بر این چهارشیر از آن میدان هایی است که نسل های گذشته ساکن در اهواز تقریبا بدون استثنا عکس یادگاری با آن گرفته اند و در آلبوم عکس های خانوادگی مردمان قدیم اهواز دست کم یک عکس از میدان چهارشیر پیدا می شود.
در روزگار گذشته میدان چهاشیر بی هیچ سد و مانعی در معرض دید همگان بود و صلابت و ابهت شهر را به رخ می کشید. اکنون اما به دلیل انجام طرح های توسعه شهری که اجتناب ناپذیر نیز می نمایند این میدان غیاب از نظر است و شاید دیگر کارکرد پیشین خود را که نمایاندن چهار ورودی اصلی شهر بود نداشته باشد. از این رو توجه ویژه به این میدان به عنوان یکی از نمادهای اصلی کلانشهر اهواز در گذشته امری بایسته است چراکه هر آنچه که امروز در اختیار ماست روزی باید به دست آیندگان برسد و بدانند هویت هر شهر افزون بر باشندگان آن شهر بسته به المان ها و نمادهای خاطره آفرین آن نیز هست.
به هر حال میدان چهارشیر و سازه هایی از این قبیل را نمی توان نادیده گرفت چراکه بخش مهمی از هویت شهری اهواز است و در کنار آثاری چون پل سفید سیلو فلکه ساعت ساختمان سه گوش و… خاطره سازی کرده است و به تاریخ اهواز راه یافته است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چهارشیر؛ میدان خاطره ها" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چهارشیر؛ میدان خاطره ها"، کلیک کنید.