دسرهای کشورهای مختلف
علاقه مندان به شیرینی و طعم های جدید همیشه به دنبال کشف دسرهای متنوع از سراسر جهان هستند. هر کشوری فرهنگ غذایی خاص خود را دارد و دسرها بخش مهمی از این فرهنگ را تشکیل می دهند. آشنایی با دسرهای کشورهای مختلف نه تنها تجربه ای لذت بخش است بلکه می تواند ایده های جدیدی برای پخت و پز یا انتخاب در کافه ها و رستوران ها به شما بدهد. در این مطلب شما را با مجموعه ای از محبوب ترین و شناخته شده ترین دسرهای بین المللی و ایرانی آشنا می کنیم تا گشتی دلپذیر در دنیای شیرین ها داشته باشید.

انواع دسر بین المللی
دسرها در فرهنگ های مختلف سراسر جهان جایگاه ویژه ای دارند و تنوع آن ها به اندازه تنوع فرهنگ هاست. از دسرهای سبک و میوه ای گرفته تا دسرهای سنگین و شکلاتی هر کدام داستانی از تاریخ و ذائقه مردمان سرزمین خود را روایت می کنند. دسرهای بین المللی فرصتی عالی برای آشنایی با طعم ها و بافت های جدید هستند.
معرفی دسرهای بین المللی
دنیای دسرهای بین المللی بسیار گسترده و هیجان انگیز است. در ادامه به معرفی برخی از این دسرهای معروف و محبوب از کشورهای مختلف می پردازیم که هر کدام ویژگی ها و طعم های منحصربه فرد خود را دارند و می توانند تجربه ای شیرین و به یادماندنی را برای شما رقم بزنند.
پاناکوتا دسر محبوب ایتالیا
پاناکوتا به معنای «خامه پخته شده» یکی از دسرهای شیک و ساده ایتالیایی است که بافتی نرم و ابریشمی دارد. این دسر بر پایه خامه شکر و ژلاتین تهیه می شود و معمولاً با انواع سس های میوه ای کارامل یا شکلات سرو می گردد.
سادگی در تهیه و امکان طعم دهی متنوع پاناکوتا را به یکی از محبوب ترین دسرهای ایتالیایی و بین المللی تبدیل کرده است. این دسر به صورت سرد و تک نفره در قالب های کوچک سرو می شود و ظاهری بسیار جذاب و مجلسی دارد.
تیرامیسو دسر خوشمزه ایتالیایی
تیرامیسو یکی دیگر از شاهکارهای دنیای دسر از کشور ایتالیا است. نام تیرامیسو به معنای «مرا بالا ببر» است و این نام به خاطر انرژی زا بودن ترکیب قهوه و کاکائو در آن انتخاب شده است.
این دسر لذیذ از لایه های بیسکویت لیدی فینگر آغشته به قهوه کرم پنیری ماسکارپونه تخم مرغ و شکر تشکیل می شود و معمولاً با پودر کاکائو یا قهوه تزئین می گردد. طعم تلخ قهوه در کنار شیرینی کرم و بافت نرم بیسکویت ترکیبی بی نظیر ایجاد می کند.
باقلوای محبوب ترکیه
باقلوا یکی از معروف ترین شیرینی ها در ترکیه و خاورمیانه است که اصالت آن به این منطقه برمی گردد. این شیرینی از لایه های بسیار نازک خمیر فیلو تشکیل شده که با مغزهایی مانند پسته گردو یا فندق پر شده و پس از پخت در شربت شیرین غوطه ور می شود.
باقلوا انواع مختلفی دارد که در شکل اندازه و ترکیبات مغزها متفاوت هستند. شیرینی و تردی خمیر در کنار طعم غنی مغزها و عطر شربت باقلوا را به دسری بسیار دلپذیر و پرطرفدار تبدیل کرده است که معمولاً در کنار چای یا قهوه سرو می شود.
براونی دسر محبوب امریکا
براونی یک دسر شکلاتی آمریکایی است که به خاطر بافت متراکم مرطوب و طعم قوی شکلات شناخته می شود. این دسر معمولاً به صورت مربعی برش داده شده و می تواند حاوی تکه های شکلات گردو یا سایر افزودنی ها باشد.
اولین دستور پخت براونی در اوایل قرن بیستم منتشر شد و از آن زمان به یکی از دسرهای کلاسیک و پرطرفدار در آمریکا و سراسر جهان تبدیل شده است. براونی را می توان گرم یا سرد تنها یا با بستنی و سس شکلات سرو کرد.
گلاب جامون هند
گلاب جامون یکی از دسرهای سنتی و بسیار شیرین هندی است. این دسر از توپی های کوچک خمیری تهیه می شود که پس از سرخ شدن در شربت گلاب و هل غوطه ور می گردند.
بافت گلاب جامون نرم و اسفنجی است و کاملاً طعم شربت را به خود جذب می کند. این دسر معمولاً به صورت گرم یا در دمای محیط سرو می شود و یکی از اجزای اصلی جشن ها و مناسبت های خاص در هند محسوب می شود.
موچی ژاپن
موچی یک شیرینی برنجی سنتی ژاپنی است که از برنج چسبناک (موچی گومه) تهیه می شود. برنج پخته شده کوبیده می شود تا خمیری چسبناک به دست آید که سپس به اشکال مختلف معمولاً گرد در می آید.
موچی در ژاپن در تمام طول سال مصرف می شود اما به خصوص در سال نو ژاپنی جایگاه ویژه ای دارد. موچی می تواند به تنهایی یا با مواد پرکننده شیرین مانند خمیر لوبیا قرمز شیرین (آنکو) یا حتی بستنی (آیس موچی) سرو شود.
کرم بروله فرانسه
کرم بروله که به معنای «کرم سوخته» است یک دسر فرانسوی کلاسیک است که از کاستارد خامه ای غنی با لایه ای نازک و ترد از کارامل سوخته در سطح آن تشکیل می شود. برای ایجاد لایه کاراملی شکر را روی سطح کاستارد سرد شده پاشیده و سپس با استفاده از مشعل آشپزی یا زیر گریل آن را ذوب و کاراملی می کنند.
تضاد بافت نرم و خنک کاستارد با لایه گرم و ترد کارامل تجربه خوردن کرم بروله را بسیار لذت بخش می کند. این دسر معمولاً در ظروف سفالی کوچک و تک نفره سرو می شود.
بانوفی پای در انگلیس
بانوفی پای یک دسر انگلیسی نسبتاً جدید است که در دهه ۱۹۷۰ ابداع شد. این دسر از لایه هایی شامل بیسکویت خرد شده و کره تافی غلیظ (dulce de leche) موز ورقه ای شده و خامه فرم گرفته تشکیل می شود.
ترکیب شیرینی تافی طعم موز تازه و بافت های مختلف بیسکویت و خامه بانوفی پای را به دسری بسیار محبوب و دلپذیر تبدیل کرده است. این دسر نیازی به پخت در فر ندارد و به صورت سرد سرو می شود.
پاستل د ناتا پرتقال
پاستل د ناتا یک تارت کاستارد تخم مرغ سنتی پرتغالی است که در سراسر جهان شهرت یافته است. این شیرینی کوچک از پوسته خمیری هزارلا یا پای تشکیل شده که با کاستارد تخم مرغ غلیظ و شیرین پر می شود.
پاستل د ناتا معمولاً به صورت گرم سرو می شود و سطح کاستارد آن در حین پخت به زیبایی کاراملی و خال خالی می شود. اغلب برای طعم دهی بیشتر روی آن پودر دارچین پاشیده می شود و در کنار قهوه سرو می گردد.
کیک جنگل سیاه از آلمان
کیک جنگل سیاه (Schwarzwälder Kirschtorte) یک کیک لایه ای آلمانی است که از لایه های کیک شکلاتی اسفنجی خامه فرم گرفته گیلاس و لیکور گیلاس (Kirschwasser) تشکیل می شود. این کیک با خامه اضافی گیلاس های ماراسکینو و رنده شکلات تزئین می گردد.
نام این کیک از منطقه جنگل سیاه در آلمان گرفته شده است اگرچه ریشه دقیق آن مورد بحث است. ترکیب طعم های شکلات خامه و گیلاس در کنار عطر الکل گیلاس این کیک را به یکی از دسرهای کلاسیک و محبوب آلمانی تبدیل کرده است.
وافل بلژیک
وافل بلژیکی نوعی وافل با بافت سبک تر پفکی تر و خانه های عمیق تر نسبت به وافل های معمولی آمریکایی است. این وافل ها معمولاً بزرگ تر هستند و با خمیر حاوی مخمر یا سفیده تخم مرغ زده شده تهیه می شوند که به آن ها بافت خاصی می دهد.
وافل بلژیکی اغلب به عنوان دسر یا صبحانه با پودر قند میوه های تازه خامه فرم گرفته بستنی یا سس شکلات سرو می شود. خانه های عمیق آن به خوبی مواد افزودنی را در خود جای می دهند.
مدویک روسیه
مدویک یا کیک عسل روسی یک کیک لایه ای محبوب در روسیه و دیگر کشورهای اروپای شرقی است. این کیک از لایه های نازک کیک اسفنجی تهیه شده با عسل تشکیل می شود که با کرم ترش یا کرم شیر عسلی پر می گردد.
لایه های کیک عسلی در تماس با کرم نرم شده و بافتی لطیف پیدا می کنند. طعم عسل در این کیک غالب است و معمولاً برای تزئین آن از خرده های کیک یا مغزها استفاده می شود. این کیک به زمان نیاز دارد تا طعم ها به خوبی ترکیب شوند.
فلان از آمریکای لاتین
فلان یک دسر کاستارد کاراملی است که در بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین اسپانیا و پرتغال محبوب است. این دسر از تخم مرغ شیر (معمولاً شیر عسلی و شیر تبخیر شده) و شکر تهیه می شود و به صورت بن ماری (حمام آب) پخته می گردد.
فلان معمولاً در قالبی که قبلاً کف آن با شکر کاراملی پوشانده شده پخته می شود و پس از سرد شدن قالب برگردانده می شود تا لایه کاراملی در بالا قرار گیرد و سس کارامل روی دسر بریزد. بافت آن نرم و کرمی است.
هالو-هالو فیلیپین
هالو-هالو (Halo-Halo) یک دسر محبوب و رنگارنگ فیلیپینی است که به ویژه در هوای گرم تابستان بسیار دلچسب است. نام آن به معنای «مخلوط مخلوط» است و این نام به روش سرو آن اشاره دارد.
این دسر از ترکیبی از یخ خرد شده یا رنده شده شیر میوه های شیرین شده (مانند موز نارگیل جک فروت) حبوبات شیرین شده (مانند لوبیا قرمز و نخود) ژله های مختلف ساگو و تکه های اوبه (سیب زمینی شیرین بنفش) تشکیل می شود و معمولاً با بستنی اوبه لچه فلان (نوعی کاستارد) یا برنج پفکی تزئین می گردد. قبل از خوردن همه مواد با هم مخلوط می شوند.
پاولوا از استرالیا و نیوزیلند
پاولوا دسری بر پایه مرنگ است که نام آن از بالرین مشهور روسی آنا پاولوا گرفته شده است. این دسر در هر دو کشور استرالیا و نیوزیلند محبوب است و هر دو ادعای ابداع آن را دارند.
پاولوا از پوسته ای ترد و شکننده از مرنگ در بیرون و بافتی نرم و پفکی شبیه مارشمالو در داخل تشکیل می شود. معمولاً روی آن را با خامه فرم گرفته و میوه های تازه به ویژه توت فرنگی کیوی و پشن فروت تزئین می کنند.
کایزر شمارن
کایزر شمارن (Kaiserschmarrn) یک دسر یا وعده صبحانه محبوب در اتریش و باواریا (آلمان) است. این دسر نوعی پنکیک پاره شده و کاراملی شده است که با تخم مرغ آرد شیر و شکر تهیه می شود.
خمیر پنکیک در تابه پخته و سپس با استفاده از چنگال یا قاشق چوبی به تکه های کوچک پاره می شود و بیشتر تفت داده می شود تا کمی کاراملی شود. کایزر شمارن معمولاً با پودر قند پاشیده شده و همراه با کمپوت میوه (به خصوص کمپوت آلو) یا سس سیب سرو می گردد.
دسرهای ایرانی
فرهنگ غنی ایرانی نیز سرشار از دسرهای سنتی و خوشمزه ای است که ریشه در تاریخ و آداب و رسوم این سرزمین دارند. این دسرها اغلب با مواد اولیه ساده و در دسترس تهیه می شوند و طعم ها و عطرهای بی نظیری دارند که بخشی از هویت آشپزی ایرانی را تشکیل می دهند.
شله زرد محبوب ایرانیان
شله زرد یکی از دسرهای سنتی و محبوب ایرانی است که به خصوص در مراسم مذهبی و نذری ها جایگاه ویژه ای دارد. این دسر از برنج آب شکر زعفران گلاب هل و خلال بادام تهیه می شود.
رنگ زرد زیبای آن به دلیل استفاده از زعفران است و عطر گلاب و هل به آن بوی مطبوعی می بخشد. شله زرد معمولاً با دارچین و خلال بادام یا پسته تزئین می شود و به صورت سرد سرو می گردد.
مسقطی
مسقطی نوعی حلوای شفاف و کشدار است که اصالت آن به مناطق جنوبی ایران به ویژه استان فارس و بوشهر بازمی گردد. ماده اصلی آن نشاسته است که با آب شکر روغن یا کره زعفران هل و گلاب پخته می شود.
مسقطی معمولاً حاوی خلال بادام و پسته یا مغز گردو است. این دسر به دلیل بافت نرم و طعم شیرین و معطر خود محبوبیت زیادی دارد و اغلب به صورت لوزی یا مربع برش داده می شود.
شیربرنج دسر ایرانی سنتی
شیربرنج یک دسر یا وعده غذایی سبک سنتی ایرانی است که با پخت برنج در شیر تهیه می شود. مواد اصلی آن شامل برنج شیر و شکر است و اغلب با هل یا گلاب برای عطر و طعم بهتر همراه می شود.
شیربرنج را می توان گرم یا سرد سرو کرد و معمولاً با دارچین مربا شیره یا عسل میل می شود. این دسر ساده مقوی و به راحتی قابل هضم است و در بسیاری از خانه ها و مناسبت ها تهیه می گردد.
فرنی دسر مخصوص سرماخوردگی
فرنی دسری ساده و مقوی است که با شیر آرد برنج یا نشاسته و شکر تهیه می شود. این دسر به دلیل بافت نرم و لطیف خود به خصوص برای کودکان سالمندان و افراد بیمار (مانند دوران سرماخوردگی) مناسب است.
فرنی را می توان گرم یا سرد سرو کرد و معمولاً با دارچین مربا یا شیره انگور میل می شود. اضافه کردن گلاب یا هل نیز به عطر و طعم آن می افزاید و آن را دلپذیرتر می کند.
حلوای هویج
حلوای هویج یکی از دسرهای خوشمزه و رنگارنگ ایرانی است که به ویژه در منطقه آذربایجان به خصوص شهر ارومیه شهرت دارد. این حلوا از پوره هویج پخته شده شکر گلاب هل و کره یا روغن تهیه می شود.
رنگ نارنجی زیبای آن به دلیل استفاده از هویج است و بافت آن معمولاً نرم و لطیف است. حلوای هویج را می توان به تنهایی یا با نان سرو کرد و اغلب با پودر پسته یا نارگیل تزئین می شود.
کاچی دسر ایرانی قدیمی
کاچی یک دسر یا غذای مقوی و سنتی ایرانی است که معمولاً برای تقویت بدن به خصوص پس از زایمان تهیه می شود. این دسر از آرد تفت داده شده در کره یا روغن آب یا شیر شکر یا نبات زعفران گلاب و هل تهیه می گردد.
کاچی بافتی غلیظ و طعمی شیرین و زعفرانی دارد. این دسر سرشار از انرژی و مواد مغذی است و به صورت گرم سرو می شود. در برخی مناطق ایران به آن قویماق نیز گفته می شود.
قطاب گردویی
قطاب یک شیرینی سنتی ایرانی است که اصالت آن به شهر یزد بازمی گردد. این شیرینی از خمیر نرمی تهیه می شود که با مخلوطی از پودر گردو پودر قند هل و دارچین پر شده و سپس در روغن سرخ یا در فر پخته می شود و در نهایت در پودر قند غلطانده می شود.
قطاب گردویی بافتی ترد در بیرون و مغزی نرم و شیرین در داخل دارد. عطر هل و دارچین در این شیرینی بسیار دلپذیر است و معمولاً در کنار چای سرو می شود و یکی از شیرینی های محبوب در ایام عید و مناسبت هاست.
معروف ترین دسرهای اروپایی کدامند؟
برخی از معروف ترین دسرهای اروپایی شامل تیرامیسو و پاناکوتا از ایتالیا کرم بروله از فرانسه بانوفی پای از انگلیس پاستل د ناتا از پرتغال و کیک جنگل سیاه از آلمان هستند که هر کدام طعم و بافت منحصربه فردی دارند.
محبوب ترین دسرهای جهان بر اساس نظرسنجی کدامند؟
محبوبیت دسرها بسیار سلیقه ای و منطقه ای است اما دسرهایی مانند تیرامیسو پاناکوتا شکلات موس چیزکیک بستنی و انواع پای ها معمولاً در نظرسنجی های جهانی در رتبه های بالا قرار می گیرند.
دسر موچی چیست و برای کدام کشور است؟
موچی یک شیرینی برنجی سنتی از کشور ژاپن است که از برنج چسبناک کوبیده شده تهیه می شود. این دسر بافتی چسبنده و کشدار دارد و اغلب با مواد شیرین پر شده یا در کنار بستنی سرو می گردد.
دسر پاستل د ناتا مال کجاست؟
دسر پاستل د ناتا یک تارت کاستارد تخم مرغ سنتی است که اصالت آن به کشور پرتغال بازمی گردد. این شیرینی کوچک با پوسته ترد و کاستارد خامه ای یکی از نمادهای شیرینی پزی پرتغالی محسوب می شود.
آیا دسرهای بین المللی ساده و سریع هم وجود دارند؟
بله بسیاری از دسرهای بین المللی مانند پاناکوتا موس های شکلاتی یا میوه ای و دسرهای بر پایه بیسکویت و خامه نیازی به پخت پیچیده ندارند و می توانند به سرعت در منزل تهیه شوند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دسرهای کشورهای مختلف" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دسرهای کشورهای مختلف"، کلیک کنید.