درمان کبد چرب با طب سنتی

سلامت کبد، یکی از با اهمیت ترین وجه های سلامتی بدن است؛ کبدی که سم زدایی از دارو ها، دفع محصولات زاید، تولید فاکتور های انعقادی خون، ذخیره قند به صورت گلیکوژن و تنظیم سوخت و ساز قند و چربی بدن را بر عهده دارد و طبیعتا مخدوش شدن هر کدام از آنها، هرکسی را به دردسرهای بزرگی می اندازد. البته که از نقش کبد در جذب چربی و دفاع در مقابل میکروب ها و سموم جذب شده از راه مواد غذایی هم نباید غافل شویم. برای همه این مسیولیت های اساسی است که بیماری کبد چرب مهم است؛ نوعی بیماری التهابی در بدن که به دلیل انباشته شدن چربی در کبد رخ می دهد و سلول های کبدی را تخریب می کند. اما چرا کبد چرب تا به این اندازه شیوع پیدا کرده است؟

درمان کبد چرب با طب سنتی

طریق مصرف دمنوش مصفی خون دکتر بیز:

آماده کردن این دمنوش بسیار ساده است. برای مصرف اینن دمنوش تنها نیاز به آب جوش است تا دمنوش را در آن دم کنیم و پس از 5 دقیقه بنوشیم. برای دستیابی به نتیجه مطلوب بهتر است دمنوش مصفی خون دکتر ستین را روزانه دو بار و پس از صرف غذا نوشید. میل کردن مرکبات، گردو، آووکادو، زغال اخته و سبزیجاتی همچون هویج، چغندر، انواع کلم (بروکلی، کلم برگ، گل کلم) به همراه این دمنوش نیز در رسیدن به نتیجه مد نظر تاثیر می گذارد.

موارد منع مصرف دمنوش مصفی خون دکتر بیز:

با وجود همه فواید و خواص این دمنوش ویژه، مواردی نیز برای پرهیز و مصرف نکردن آن وجود دارد. به سبب خاصیت اصلی این دمنوش و تاثیر آن بر تصفیه و پاکسازی خون، مصرف آن در بیمارانی که آسپیرین و وارفارین (داروهای رقیق کننده خون) مصرف می کنند، توصیه نمی شود. استفاده از این دمنوش برای بیماران مبتلا به هموفیلی، بیماران تحت درمان دیالیز و نیز بیماران مبتلا به صرع ممنوع است.

زنان باردار، مادران شیرده، کودکان زیر 12 سال و افراد مبتلا به فشار چشم نیز از موارد منع مصرف دمنوش شاه تره مصفی خون ستین هستند. به توصیه متخصصان طب سنتی، افراد سردمزاج نیز باید از مصرف این دمنوش پرهیز کنند. به طور کلی، در صورت مصرف هر گونه داروی خاص یا داروهای کنترل فشار و غلظت خون، باید برای مصرف دمنوش شاهتره مصفی خون ستین با پزشک مشورت کرد.

بیماری کبد چرب چیست؟

جذب مواد غذایی ضروری و دفع مواد زاید از بدن بر عهده کبد است. این اندام حیاتی به صورت طبیعی چربی دارد، اما اگر به واسطه عادات غذایی ناسالم یا عوامل ژنتیکی، میزان چربی انباشته شده در کبد بیشتر از حد لازم شود، بیماری به وجود می آید که در علم پزشکی به آن هپاتیک استیاتوز می گویند. به طور کلی کبد چرب دو نوع دارد:

  • کبد چرب الکلی (ALD): زیاده روی در مصرف نوشیدنی های الکلی عامل اصلی ابتلا به بیماری کبد چرب الکلی است که با قطع مصرف بهبود می یابد. کبد چرب الکلی خود به سه نوع ورم کبد، هپاتیتیس الکلی و سیروز الکلی تقسیم می شود. وجود درد در قسمت بالا و سمت راست پهلو نشانه ورم کبد است که با قطع مصرف الکل، علایم رفع می شوند. در صورتی که مصرف الکل همچنان ادامه داشته باشد، احتمال ابتلا به هپاتیت الکلی بیشتر می شود. وخیم ترین نوع کبد چرب الکلی هم سیروز الکلی است که بیمار را با خونریزی داخلی ورم شکمی راهی بیمارستان می کند.
  • کبد چرب غیرالکلی (NAFLD): کبد چرب غیرالکلی بر دو نوع کبد چرب ساده و استیاتوهپاتیت غیرالکلی است. کبد چرب ساده بیماری زیاد جدی و خطرناکی نیست و صرفاً با رعایت رژیم غذایی مناسب و تغییرات جزیی در عادات زندگی قابل پیشگیری و درمان است، اما استیتوهپاتیتیس غیرالکلی از نوع خطرناک بوده و حاکی از التهاب ساختار سلولی کبد است. در صورتی که رفع نشود به از کار افتادگی یا کم کاری حاد کبدی (سیروز)، فیبروز (آسیب جداره کبد) و یا حتی سرطان کبد تبدیل خواهد شد.

علل چرب شدن کبد چیست؟

عوامل ژنتیکی یا سبک زندگی ناسالم از علل اصلی کبد چرب محسوب می شوند. از دیگر علل چرب شدن کبد می توان به چاقی، دیابت، فاکتورهای محیطی، چربی خون بالا و میکروب های دستگاه گوارش اشاره کرد. بر اساس آموزه های طب سنتی اگر مزاج اصلی کبد که گرم و مرطوب است به هم بخورد باعث ناراحتی کبد می شود. پرخوری، زیاده روی در مصرف نوشیدنی های گازدار، شیرینیجات، نوشیدن آب سرد بلافاصله پس از غذای گرم، و افراط در مصرف گوشت قرمز از جمله عواملی هستند که باعث بر هم خوردن مزاج طبیعی کبد و سردی کبد می شوند. مصرف زیاد نمک، چربی و هضم نامناسب به عنوان عوامل بروز نشانه های بیماری کبد چرب در طب سنتی عنوان شده اند.

درمان خانگی کبد چرب گرید 1

شایع ترین و ساده ترین نوع این بیماری، کبد چرب گرید 1 است که با تغییرات عادات غذایی به راحتی برطرف می شود. از هر سه نفر یک نفر به بیماری کبد چرب ساده یا کبد چرب گرید 1 مبتلا است. برای درمان خانگی کبد چرب گرید 1 باید از مصرف غذاهای زیر پرهیز کنید:

  • غذاهای سرخ کردنی سرشار از چربی و کالری که باعث افزایش تجمع چربی در کبد می شوند.
  • گوشت قرمز و پرچرب
  • زیاده روی در مصرف نمک یکی از عوامل اصلی ابتلا به کبد چرب است.
  • غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی های گازدار

در کنار تغییر عادات غذایی ناسالم برای درمان خانگی کبد چرب گرید 1، مصرف مواد غذایی پاکسازی کننده هم می تواند به درمان انواع گریدهای کبد چرب کمک کند. یکی از مواد پاکسازی کننده طبیعی زردچوبه است. طب سنتی برای درمان خانگی کبد چرب با زردچوبه بر آنزیم های پاک کننده سموم و چربی این ادویه و چاشنی جادویی متکی است که جایگاه ویژه ای هم در طب هندی دارد.

یکی دیگر از مواد غذایی که معجزه ای برای کبد چرب به شمار می رود سیر است. وجود سلنیوم و آلیسین در سیر باعث سم زدایی کبد شده و روش درمان قطعی کبد چرب گرید 1 محسوب می شود. سیب هم از خوراکی های مورد تایید طب سنتی برای درمان خانگی کبد چرب گرید 1 است. وجود ماده پکتین در سیب، کلسترول را پایین آورده و باعث درمان کبد چرب گرید 1 می شود. روغن های آلی سرد مثل روغن کتان، روغن شاهدانه و روغن زیتون هم میزان چربی اضافی کبد را تعدیل و سموم بدن را جذب می کنند. از دیگر خوراکی هایی که برای درمان خانگی کبد چرب گرید 1 در طب سنتی توصیه می شوند می توان به این موارد اشاره کرد:

  1. گردو: به خاطر وجود ترکیبات گلوتاتیون، اسید چرب امگا 3 و آرژنین با دفع آمونیاک کبد باعث پاکسازی می شود.
  2. مرکبات: به خاطر ویتامین ث و آنتی اکسیدانی که دارند مواد سرطان زا و سموم مضر را از بدن دفع می کنند.
  3. کلم: وجود آنزیم های سم زدا در کلم آن را به یکی از خوراکی های مفید برای درمان خانگی کبد چرب گرید 1 تبدیل کرده است.
  4. آووکادو
  5. چغندر

درمان خانگی کبد چرب گرید 2

کبد چرب گرید 2 با خستگی و بی حالی، کاهش وزن، حالت تهوع، بی اشتهایی، زرد شدن رنگ پوست و چشم ها، درد در قسمت شکم یا سمت راست فوقانی شکم ورم پا و شکم همراه است. کبد چرب گرید 2 به نسبت گرید 1 خطرات بیشتری دارد و علایم آن نیز سریع تر آشکار می شود.

برای درمان قطعی کبد چرب گرید 2 نخستین کاری که باید انجام دهید خرید محصولات شرکت دکتر بیز است، چراکه الکل باعث تشدید کبد چرب سطح 2 می شود. مصرف مواد غذایی پاکسازی کننده به دفع چربی های اضافه کبد کمک کرده وزن را کاهش می دهد. ورزش هم از دیگر روش های درمان کبد چرب گرید 2 است. خوشبختانه در بیشتر موارد، صرف تغییر عادات غذایی برای درمان کبد چرب گرید 2 کفایت می کند و نیازی به درمان دارویی نیست. می توانید با همان روش های خانگی و گیاهی درمان کبد چرب در طب سنتی بیماری کبد چرب گرید 2 را با مشورت درمان کنید.

درمان خانگی کبد چرب گرید 3

زمانی که چربی انباشته شده در کبد زیاد از حد می شود، چربی به سایر اندام ها سرایت می کند. این مرحله همان کبد چرب گرید 3 است که شاهد التهاب کبد هستیم و جریان خون به راحتی در آن گردش ندارد. در این حالت، تمام شریان ها سعی می کنند که مواد مغزی و سمی را پمپاژ کنند، اما ضعیف و ناتوان هستند. به همین دلیل درمان کبد چرب گرید 3 به نسبت دو سطح دیگر سخت تر است. تغییر رنگ پوست بیمار و زرد شدن آن از نخستین نشانه های کبد چرب گرید 3 است. تورم رگ های شکمی و حالت مار مانند گرفته و بی هوش شدن بیمار و از کار افتادن کلیه ها از دیگر نشانه های بیماری کبد چرب پیشرفته هستند.

درست است که درمان کبد چرب گرید 3 سخت تر است، اما این به معنای قابل درمان نبودن آن نیست. باز هم نخستین راه رسیدن به درمان کبد چرب گرید 3، تغییر و اصلاح سبک زندگی است. گاهی در سطح سه شاهد بروز بیماری هایی مثل کلسترول بالا، فشار خون یا دیابت هم خواهیم بود، اینجاست که باید سراغ درمان دارویی بروید.

زمان مولفه مهمی برای درمان کبد چرب گرید 3 محسوب می شود. هرچقدر زمان تشخیص زودتر باشد، امکان درمان کامل بالاتر می رود. پس از تشخیص باید اضافه وزن و چربی های زاید بدن کم شوند. بعد سراغ تغییر رژیم غذایی و مصرف بیشتر میوه و سبزیجات تازه، کربوهیدرات ها و پروتیین ها بروید و چربی ها و نمک را کم کنید. ورزش هایی مثل شنا، یوگا و دوچرخه سواری هم برای درمان کبد چرب گرید 3 توصیه می شوند. شما می توانید با مشورت پزشکان متخصص دکترتو، چه به صورت معاینه حضوری و چه به صورت مشاوره آنلاین، بهترین روش درمانی را انتخاب کنید.

درمان کبد چرب گرید 3 در طب سنتی

روش های درمان خانگی و گیاهی برای درمان کبد چرب در طب سنتی برای سطح 3 این بیماری مرگبار هم قابل تعمیم هستند:

  • سیر با از بین بردن چربی های اضافی بدن و کاهش وزن به درمان کبد چرب گرید 3 کمک می کند.
  • مصرف اسید چرب امگا 3 برای درمان کبد چرب با طب سنتی توصیه می شود. برای این منظور طب سنتی مصرف ماهی، گردو بذر کتان را تجویز می کند.
  • قهوه نوشیدنی است که برای درمان خانگی کبد چرب گرید 3 توصیه می شود. وجود آنتی اکسیدان و اسید کلروژنیک در قهوه، التهاب کبدی را کاهش می دهد.
  • مصرف منظم کلم بروکلی هم با از بین بردن چربی های اضافی کبد برای درمان این بیماری موثر است.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

دمنوش های گیاهی مفیدی هم برای درمان کبد چرب با طب سنتی تجویز شده که خاصیت سم زدایی و پاکسازی دارند و اجازه انباشته شدن چربی در کبد را نمی دهند. در کنار مراجعه به پزشک و مصرف دارو، مصرف دمنوش و عرقیات گیاهی کمک بزرگی به پیشگیری، کنترل و درمان سه سوته کبد چرب می کند. حتماً با مشورت و پزشک روش درمان خانگی مناسب خود را انتخاب کنید. به همین دلیل نیز پیشنهاد می کنیم که از مشاوره آنلاین و یا مراجعه حضوری به متخصصین دکترتو غافل نشوید. برای دریافت مشاوره تلفنی و آنلاین از لینک های زیر کمک بگیرید:

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "درمان کبد چرب با طب سنتی" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "درمان کبد چرب با طب سنتی"، کلیک کنید.