جشنواره ملی شعر مهدوی اقوام ایرانی برگزیدگان خود را شناخت
دومین جشنواره ملی شعر مهدوی اقوام ایرانی با برگزاری آیین اختتامیه به کار خود پایان داد و از برگزیدگان این دوره تجلیل شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنلاین جو از یاسوج، دومین جشنواره ملی شعر مهدوی اقوام ایرانی با برگزاری آیین اختتامیه به کار خود پایان داد. در این مراسم که با حضور مسئولان ملی و استانی برگزار شد، از برگزیدگان این دوره تجلیل شد.
مسیب داوری مشاور قائممقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این آیین گفت: امیدوارم این جشنواره چراغ راهی برای آینده باشد تا بتوانیم آن را در سطح بینالمللی برگزار کنیم.
وی با اشاره به نقش ادبیات آیینی در تقویت هویت دینی و انقلابی، افزود: ادبیات پایداری و آیینی جلودار مقاومت است، اما این مقاومت نباید منفعلانه باشد، بلکه در فضای دانشگاهی، باید پیشرو و تأثیرگذار باشد.
داوری با تأکید بر اهمیت علم و فناوری در پیشرفت جامعه، بیان کرد: علم، بالاترین قدرت است و دانشگاهها باید در زمینه ادبیات، هنر، فناوری و توسعه، نقش پیشگام ایفا کنند. امروز در جنگ ترکیبی قرار داریم و غرب با تمام ظرفیتهای علمی خود تلاش میکند که ما را از مهدویت صحیح دور کند.
وی، مهدویت صحیح را از مهدویت انحرافی متمایز دانست و اظهار کرد: مهدویت صحیح شاخصهای مهم دارد و آن تمدنسازی است. هر نوع مهدویتی که فاقد عنصر مقاومت و تمدنسازی باشد، در واقع همان مهدویتی است که دشمنان به دنبال آن هستند.
وی با اشاره به تهدیدات فضای مجازی علیه نسل جوان تأکید کرد: دشمن با استفاده از فضای مجازی و بازیهای برخط، درصدد از بین بردن دین و ایمان نوجوانان و جوانان است. برای مقابله با این تهدیدات، باید چارهاندیشی شود و مرجعیت علمی امامان معصوم (ع) به جامعه معرفی شود.
نقش رسانه در تمدنسازی مهدوی
مشاور قائممقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه سخنان خود بر اهمیت رسانه تأکید کرد و گفت: تمدنسازی بدون حکمرانی رسانهای ممکن نیست. اگر میخواهیم در مسیر ظهور امام زمان (عج) گام برداریم، باید در حوزه رسانه پیشتاز باشیم.
وی بیان کرد: استعمار نوین ابتدا از طریق علم و فرهنگ آغاز میشود و در ادامه، اقتصاد را تحت تأثیر قرار میدهد. به همین دلیل، باید استعدادهای شناختهشده در این جشنواره را منسجم کرده و کادرسازی کنیم.
شعر آیینی و جایگاه آن در ادبیات دینی
آیتالله سید شرفالدین ملک حسینی نماینده مردم کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری نیز در این مراسم با اشاره به جایگاه شعر آیینی گفت: شعر را میتوان به دو دسته آیینی و غیرآیینی تقسیم کرد. برای شعر غیرآیینی، نامی انتخاب نمیکنم که موجب هتک حرمت باشد، اما شعر آیینی، جایگاهی والا دارد و نیازمند شناخت اصول و مبانی خاصی است.
وی افزود: شاعر آیینی باید درک درستی از معانی قدسی داشته باشد تا بتواند در شأن اهلبیت (ع) بسراید. کلمات دمدستی نباید در شعر آیینی به کار رود؛ چراکه شعر آیینی باید تأثیرگذار و متفاوت باشد.
نماینده مجلس خبرگان تأکید کرد: گاهی برخی واژهها در ظاهر ارزشی ندارند، اما شاعر با خلاقیت و ترکیب هنرمندانه، آنها را به اثری فاخر تبدیل میکند. شعر آیینی برخاسته از ایمان است و باید حاوی پیام هدایت باشد. این نوع شعر علاوه بر تعهد به هنر، تعهد به ارزشهای الهی و کرامت انسانی نیز دارد.
وی ادامه داد: در شعر آیینی، سره از ناسره تفکیک میشود. این شعر، تنها روایتگر احساس نیست، بلکه به اصول متعالی انسانی و الهی متعهد است.
دستاوردهای جشنواره ملی شعر مهدوی
محمدهادی خالق زاده دبیر جشنواره هم با ارائه گزارشی از روند برگزاری این رویداد، گفت: در این دوره، ۵ پیشرویداد و ۱۰ نشست تخصصی برگزار شد و ۶۰۰ اثر از شاعران اقوام مختلف به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
وی افزود: پس از ارزیابی داوران، ۱۳ اثر حائز رتبههای اول تا سوم شدند و ۸۳ اثر نیز در قالب یک کتاب منتشر شد.
خالق زاده، مهمترین دستاورد این جشنواره را به نظم درآوردن زیارت جامعه کبیره عنوان کرد و گفت: این اقدام ارزشمند توسط سیاوش نریمان انجام شده است.
زریر صالحپور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد هم در این مراسم با تبریک اعیاد شعبانیه و چهلوششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، گفت:یکی از برنامههای فاخری که با درایت دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور با همکاری موسسه امامت و مهدویت برای دانشگاههای آزاد تعریف کرده جشنواره علمی و فرهنگی امامت و مهدویت است که این جشنواره در بیش از ۶۰ واحد دانشگاهی و مدارس سما سراسر کشور برگزار میشود. این جشنواره، رویدادی ارزشمند بود که با حمایت عاشقان اهل بیت و تلاش شبانه روزی همکاران دانشگاه آزاد اسلامی استان، نماینده محترم مردم استان در مجلس خبرگان رهبری، نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه شهریاسوج و بنیاد مهدویت و سایر محبان امامت و مهدویت به خوبی برگزار شد.
در پایان این مراسم، از حسن خسروی وقار، میلاد تیرگردون، وحید طلعت، علی دهقان، حیدر جهانکهن، جمشید عباسی، عمادالدین آلاکثیر، علی سلیمانی، فاطمه فاضلی، جهانبخش ستایش، هاشم کرونی، محمدرضا قربانی و مصطفی توفیقی بهعنوان برگزیدگان جشنواره تجلیل شد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جشنواره ملی شعر مهدوی اقوام ایرانی برگزیدگان خود را شناخت" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جشنواره ملی شعر مهدوی اقوام ایرانی برگزیدگان خود را شناخت"، کلیک کنید.