تهدیدات در شبکه های خانگی، عمومی و سازمانی
اگر شما هم از جمله افرادی هستید که در حال آموزش هک هستید باید بدانید که هک وای فای می تواند با هدف دستیابی فوری به سود یا به عنوان نقطه ی شروعی برای حمله ای در آینده که به آن حمله ی مداوم پیشرفته (APT) گفته می شود، انجام گیرد. این نوع هک می تواند اهداف متعددی داشته باشد و اغلب به نوع شبکه ی هدف بستگی دارد

شبکه های خانگی هکرها با نفوذ به شبکه های شخصی متصل به اینترنت در منازل، به دنبال دسترسی غیرمجاز به داده ها یا استفاده از شبکه برای فعالیت های غیرقانونی هستند.
شبکه های عمومی با نفوذ به شبکه های بی سیم عمومی، مجرمان سایبری می توانند داده ها را رهگیری یا دستکاری کنند، از جمله سرقت اطلاعات کاربری، ربودن نشست ها و تزریق بدافزار.
شبکه های سازمانی نفوذ به شبکه های وای فای بزرگ که برای فعالیت های تجاری استفاده می شوند، می تواند منجر به نشت گسترده ی داده و استقرار باج افزار با هدف اخاذی از سازمان شود.
نحوه ی عملکرد هک وای فای ۶ تکنیک رایج
مجرمان سایبری می توانند با روش های گوناگون به امنیت شبکه های بی سیم نفوذ کرده و وای فای را هک کنند.
۱. حملات مرد میانی (Man-in-the-Middle)
مجرمان سایبری یک شبکه ی وای فای عمومی جعلی ایجاد می کنند و وقتی کاربران به آن متصل می شوند، هکرها می توانند ترافیک را رهگیری و دستکاری کنند. در این حالت، آن ها در موقعیت «میان» کاربر و مقصد قرار می گیرند و قادرند اطلاعات منتقل شده را سرقت کرده یا خود را به جای یکی از طرفین جا بزنند.
این شامل فریب کاربران برای افشای اطلاعات حساسی مانند شماره کارت بانکی یا اطلاعات ورود نیز می شود. این حملات اغلب کاربران در حال ارتباط با موارد زیر را هدف می گیرند
- پلتفرم های تجارت الکترونیک
- برنامه های SaaS
- اپلیکیشن های بانکی
۲. حملات بروت فورس (Brute Force)
هکرها با استفاده از ربات ها، ترکیب هایی از عبارات رایج رمز عبور یا ورودی های تصادفی را امتحان می کنند تا سرانجام به شبکه وای فای دسترسی پیدا کنند. پس از ورود، می توانند اطلاعات حساس را سرقت کنند، بدافزار تزریق نمایند یا در عملکرد شبکه اختلال ایجاد کنند.
۳. شنود بسته ها (Packet Sniffing)
روش شنود بسته، یک روش غیرتهاجمی برای هک وای فای است که در آن داده هایی که در شبکه های بی سیم منتقل می شوند رهگیری می گردند تا اطلاعات حساس به دست آید.
این حملات معمولاً شبکه های عمومی و ناایمن را هدف قرار می دهند و رفتارهای ترافیکی مناسب را زیر نظر می گیرند.
۴. حملات فیشینگ (Phishing)
فیشینگ روشی فعالانه برای فریب کاربران است تا اطلاعات حساس خود را به صورت داوطلبانه یا ناخواسته در اختیار هکر قرار دهند یا حتی خود اقدام به نصب بدافزار کنند. این کار اغلب با جعل هویت یک نهاد مورد اعتماد یا آشنای کاربر از طریق ایمیل یا پیام های آنلاین انجام می شود.
فیشینگ معمولاً نقطه ی ورود به حملات دیگر است، مانند:
- XSS (اسکریپت نویسی بین سایتی) افزودن بدافزار به سایت های مورد اعتماد هنگام دسترسی کاربر. این کار می تواند از طریق اضافه کردن کد به انتهای URL انجام شود.
- حملات On-Path هکر بین مرورگر و سرور قرار می گیرد تا به داده های حساس دسترسی یافته یا ارتباطات را دست کاری کند.
۵. حملات Evil Twin (دوقلوی شیطانی)
حملات فیشینگ و دوقلوی شیطانی هر دو از نوع مهندسی اجتماعی هستند که با فریب کاربران سروکار دارند.
در این حمله، مهاجمان شبکه های وای فای جعلی با نام هایی مشابه با شبکه های واقعی ایجاد می کنند تا اطلاعات کاربرانی که به آن ها متصل می شوند را به دست آورند. این شبکه ها در نزدیکی شبکه های واقعی ایجاد می شوند و نام هایی شبیه به آن ها دارند.
مجرمان سایبری اکنون می توانند با استفاده از دستگاه های متصل به اینترنت و نرم افزارهای در دسترس، به سرعت شبکه های دوقلوی شیطانی ایجاد کنند.
۶. حملات پارازیتی (Jamming)
جمینگ نوعی حمله ی انکار سرویس (DoS) است که با ایجاد تداخل و نویز، عملکرد شبکه وای فای را مختل کرده یا مانع از اتصال دستگاه های مجاز می شود. هدف نهایی اغلب، غیرقابل استفاده کردن شبکه است. این نوع حمله معمولاً به دستگاه های فیزیکی نیاز دارد تا نویز لازم برای اختلال در عملیات شبکه را ایجاد کنند.
۵ روش برتر برای جلوگیری از هک وای فای
در حالی که مهاجمان روش های متعددی برای نفوذ به شبکه وای فای شما دارند، با رعایت چندین روش ساده اما مؤثر در امنیت شبکه می توانید به طور چشمگیری ریسک های ناشی از آن ها را کاهش دهید.
تقویت فرآیندهای احراز هویت
این کار می تواند به سادگی به روزرسانی منظم رمز عبور وای فای و انتخاب رمز عبوری قوی تر برای مقابله با حملات بروت فورس باشد. همچنین می تواند ارتقای پیچیده تری مثل استفاده از گواهی های دیجیتال باشد که اطلاعات احراز هویت اضافی درباره کاربر و دستگاه مورد استفاده فراهم می کند. این روش برای شبکه های سازمانی با تعداد زیاد کاربران ایده آل است.
استفاده از رمزگذاری قوی
از جدیدترین استانداردهای رمزگذاری وای فای مانند WPA2-AES یا WPA3 استفاده کنید تا شبکه بی سیم خود را محافظت کنید. استانداردهای قدیمی تر (مثل WEP و WPA) حفاظت کمتری ارائه می دهند و در برابر روش های رایج هک آسیب پذیرند.
تقسیم بندی شبکه
این روش به ویژه برای شبکه های سازمانی با تعداد زیاد دستگاه و بازدیدکنندگان اهمیت دارد. تقسیم شبکه به بخش های کوچک تر، لایه های جدیدی از محافظت ایجاد می کند. با جدا کردن بخش های پرخطر (مثلاً شبکه مهمان برای بازدیدکنندگان یا شبکه دستگاه های اینترنت اشیاء) می توانید تاثیر هک وای فای را کاهش دهید و از گسترش نفوذ به کل شبکه جلوگیری کنید.
نظارت بر فعالیت شبکه
کسب وکارهایی که شبکه های حاوی اطلاعات حساس دارند باید فعالیت ها را زیر نظر داشته و ثبت کنند تا رفتارهای مشکوک را شناسایی کنند. این شامل نگهداری لاگ های روتر و استفاده از ابزارهای نظارت بر شبکه برای بررسی دسترسی های غیرمجاز یا الگوهای غیرعادی است.
به روزرسانی مداوم نرم افزار و فریم ور
فعال کردن به روزرسانی خودکار باعث می شود فریم ور روتر و نرم افزار دستگاه های متصل همواره با جدیدترین وصله های امنیتی به روزرسانی شوند. این کار تضمین می کند سیستم های شما در برابر آسیب پذیری های تازه شناسایی شده محافظت می شوند.
اطمینان از امنیت وای فای عمومی
با توجه به خطرات افزوده ای که شبکه های وای فای عمومی دارند، باید نکات خاصی را هنگام استفاده از آن ها رعایت کرد
- همیشه نام شبکه را قبل از اتصال با دقت بررسی کنید و مراقب شبکه های با نام های مشابه باشید.
- قابلیت اتصال خودکار را غیرفعال کنید و زمانی که دیگر به شبکه نیاز ندارید، آن را از دستگاه خود حذف کنید.
- از VPN برای رمزگذاری داده هایی که بین دستگاه شما و شبکه رد و بدل می شود استفاده کنید.
- هنگام ورود به اپلیکیشن ها و وب سایت ها، احراز هویت چندمرحله ای (Multi-Factor Authentication) را فعال کنید تا فقط خود شما به حساب ها دسترسی داشته باشید.
- فعالیت های خود را محدود کنید و از دسترسی به خدمات حساس مانند اپلیکیشن های بانکی خودداری نمایید.
راحتی استفاده از شبکه های وای فای عمومی در تضاد با خطرات اضافی آن هاست. بنابراین، بهترین روش های امنیتی شما برای شبکه های عمومی باید سخت گیرانه تر از شبکه های شخصی یا سازمانی باشد.
نشانه های هک وای فای
اگر بهترین روش های امنیت شبکه ناکافی باشند، شناخت نشانه های هک وای فای بسیار مهم است.
هرچه سریع تر بتوانید شبکه بی سیم آسیب دیده را شناسایی و واکنش نشان دهید، سریع تر می توانید مشکل را رفع کرده و تأثیر آن را محدود کنید.
نشانه های رایج هک وای فای عبارتند از:
- کاهش ناگهانی در عملکرد شبکه
- فعالیت غیرمعمول یا مصرف بالای داده
- مشکلات در ورود به حساب ها
- مشاهده دستگاه های ناشناس در شبکه
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تهدیدات در شبکه های خانگی، عمومی و سازمانی" هستید؟ با کلیک بر روی تکنولوژی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تهدیدات در شبکه های خانگی، عمومی و سازمانی"، کلیک کنید.