ایران و آمریکا در آغاز جنگ؟

هوش مصنوعی و ترورهای اسرائیل

ایالات متحده بارها و بارها به طور رسمی و غیررسمی اذعان نموده است که نهایت تلاش خود را برای جلوگیری از گسترش نفوذ قدرت منطقه ای ایران به کار خواهد گرفت. دولت آمریکا در تلاش است تا از نفوذ مادی و معنوی ایران به عنوان رهبر محور مقاومت در منطقه بکاهد و همچنین توانمندی های هسته ای و موشکی ایران را به هر نحوی با چالش روبرو سازد و مسلم است که برای دستیابی به این هدف ابزار اسرائیل به عنوان دشمن منطقه ای و ایدئولوژیک ایران گزینه بسیار مناسبی خواهد بود.

حال ایران و آمریکا در نقطه ای حساس قرار دارند. تهدیدات ترامپ واکنش های تند ایران و تحرکات نظامی در منطقه همگی نشان می دهند که خطر درگیری بیش از هر زمان دیگری وجود دارد. اما هنوز مسیر دیپلماسی کاملاً بسته نشده است. اگرچه شرایط به آستانه جنگ نزدیک شده اما وقوع جنگ همچنان به تصمیمات طرفین رفتار متحدین منطقه ای و احتمالاً یک اشتباه محاسباتی بستگی دارد. ارزیابی تحلیل گران امور راهبردی این است که در حال حاضر احتمال حل و فصل سیاسی مسائل میان ایران و آمریکا بسیار بیشتر از وقوع جنگ است اما در عین حال هر اقدام یا واکنش حساب نشده از سوی طرفین می تواند سرنوشت این بحران را کاملا تغییر دهد.

هم ایالات متحده و هم ایران در مانورهای نظامی قابل توجهی شرکت کرده اند. ایالات متحده چندین پرواز بمب افکن بی ۵۲ را در نزدیکی ایران به عنوان نمایش قدرت و نشان دادن اقدام نظامی احتمالی انجام داده است. علاوه بر این نیروهای ایالات متحده در مانورهای نظامی در مقیاس بزرگ که شامل حضور بمب افکن های استراتژیک و جت های جنگنده بوده همراه با اسرائیل حضور داشته اند. از سوی دیگر ایران مانورهای دریایی مشترکی را با روسیه و چین در خلیج فارس انجام داده و توانایی های نظامی خود را بیش تر تقویت کرده است. هم چنین ایران با رونمایی از شهرهای موشکی که زرادخانه رو به رشد موشک های دوربرد را در خود جای داده و با انجام آزمایش های موشکی قدرت موشکی خود را به نمایش گذاشته است. این نمایش های نظامی به عنوان هشداری برای ایالات متحده و متحدانش عمل می کند.

روابط دیپلماتیک بین ایالات متحده و ایران از زمان خروج ایالات متحده از توافق هسته ای در سال ۲۰۱۸ بدتر شده است. علیرغم برخی تلاش ها برای مذاکره مجدد تهران خواسته های ایالات متحده را رد کرده و به طور فزاینده ای تلاش کرده تا حمایت روسیه و چین را به سوی خود جلب کند.

ترامپ رئیس جمهور آمریکا اخیرا فاش ساخت که نامه ای را برای رهبر انقلاب در تهران ارسال کرده و خواستار دستیابی به یک توافق هسته ای جدید ظرف مدت دو ماه شده است. او اشاره کرده که در صورت عدم پذیرش این خواسته از سوی تهران اقدام نظامی علیه ایران صورت خواهد گرفت. با متوقف شدن مذاکرات و نزدیک شدن زمان ضرب الاجل پنجره دیپلماتیک برای کاهش تنش به سرعت بسته می شود و اقدام نظامی به عنوان یک نتیجه محتمل فزاینده باقی می ماند.

مسیر کنونی روابط آمریکا و ایران منجر به درگیری احتمالی می شود اما لازم نیست این گونه باشد. به نظر می رسد هر دو طرف قصد دارند وارد دیپلماسی شوند. ترامپ به مذاکرات علاقه نشان داده است. تهران در اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ نشان داد که فشار حداکثری منجر به مقاومت حداکثری از سوی ایران می شود.

با افزایش نیروهای نظامی در هر دو طرف و ادامه تحریم ها خطر رویارویی مستقیم نظامی بین ایالات متحده و ایران افزایش می یابد. با ادامه عملیات نظامی اسرائیل در غزه ادامه فعالیت گروه های نیابتی ایران در منطقه و نزدیک شدن ضرب الاجل مذاکرات دیپلماتیک چند ماه آینده برای تعیین این که آیا دو کشور می توانند راهی برای حل اختلافات خود بیابند یا به سمت درگیری همه جانبه سوق داده خواهند شد بسیار مهم خواهد بود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ایران و آمریکا در آغاز جنگ؟" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ایران و آمریکا در آغاز جنگ؟"، کلیک کنید.