از بازگشت نیما دهقان به صحنه تا چند خبر دیگر

از بازگشت نیما دهقان به صحنه تا چند خبر دیگر

در این باکس خبری بر مهم ترین خبرهای دریافتی سینما و تئاتر مروری داریم.

نیما دهقان از کارگردان‌های تئاتر ایران بعد از ۹ سال دوری از این عرصه با اثری جدید به تئاتر بازمی‌گردد.

به گزارش آنلاین جو به نقل از مشاور رسانه‌ای پروژه، نیما دهقان از کارگردان‌های تئاتر ایران در ۲ دهه گذشته، فعالیت حرفه‌ای خود در عرصه کارگردانی را از دهه ۷۰ و با اجرای آثاری چون «شاعر»، «عروس طوقی» و «پرومته در زنجیر» آغاز کرد. وی در دهه ۸۰ و در فعالیت مستمری که داشت آثار متعددی نظیر «ملاقات شبانه»، «لوله»، «دو متر در متر جنگ»، «کفتر به توان ۲»، «کادانس»، «مادر مانده»، «خنکای ختم خاطره» و «آنفولانزای خوکی» را روی صحنه برد. در دهه ۹۰ نیز دهقان آخرین تجربه‌های کارگردانی خود با اجرای نمایش‌های «خاموشی دریا»، «ترن»، «شیش و هشت» و «جان‌گز» سپری کرد.

نیما دهقان جایزه بهترین اثر برگزیده بیست و هفتمین جشنواره تئاتر فجر برای نمایش «مادر مانده» و جایزه بهترین کارگردانی و اثر برگزیده بیست و هشتمین جشنواره تئاتر فجر را برای نمایش «خنکای ختم خاطره» دریافت کرده است.

این هنرمند تئاتر قصد دارد پس از ۹ سال دوری از عرصه تئاتر اثری جدید را در پاییز سال جاری روی صحنه ببرد.

به زودی اطلاعات مربوط به نمایشنامه، عوامل، زمان و مکان اجرای جدیدترین تجربه کارگردانی نیما دهقان منتشر می‌شود.

فروش دوره سوم گروه سینمای فرهنگ به ۲ میلیارد تومان رسید
دوره سوم گروه سینمای فرهنگ اکران خود را از نیمه مهرماه آغاز کرد و با وجود اینکه هنوز از زمان اکران این فیلم‌ها باقی مانده توانست فروش خود را به ۲ میلیارد تومان برساند.

به گزارش روابط عمومی موسسه سینما شهر، گروه سینمایی فرهنگ کار خود را از اواسط تیر ماه آغاز کرد و تا کنون از ۱۰ فیلم با تعریف آثار سینمایی فرهنگی حمایت کرده‌است که حاصل این حمایت اضافه شدن ۱۵۰۷ سانس، در دوره اول و ۱۳۷۰ سانس در دوره دوم برای این فیلم‌ها بوده‌است.
حال با اتمام دوره اول و دوم اکران، پنج فیلم در آغوش درخت، قلب رقه، روزی روزگاری آبادان، سفر پر ماجرا و یادگار جنوب به عنوان فیلم‌های مورد حمایت گروه سینمایی فرهنگ در دوره سوم اعلام شدند و این فیلمها با دریافت ۲ هزار و ۱۰۰ سانس و جذب ۳۶ هزار و ۱۰۰ بیننده تا کنون فروشی نزدیک به ۲ میلیارد توامان داشته‌اند.
گروه سینمایی فرهنگ با هدف حمایت از آثار سینمایی فرهنگی که امکان باقی ماندن بر پرده سینما را به صورت طولانی مدت ندارند و ممانعت از تسخیر گیشه توسط فیلم‌های تجاری و مهجور ماندن دیگر فیلم‌ها تشکیل شده‌است.
لازم به ذکر است فیلم‌های جامعه هدف این گروه آثاری است که از کف فروش افتاده و دیگر سرگروه ندارند. بنابراین با قرار گرفتن در گروه سینمایی فرهنگ جان تازه‌ای به آن‌ها داده می‌شود و امکان ادامه اکران به مدت ۵ هفته و ۵ سانس در هر روز را خواهند داشت.

اجرای دوباره نمایش «جان و جهانی» توسط بانوان هنرمند

 با توجه به استقبال مخاطبان، نمایش «جان و جهانی» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی «رها تقی‌نیا» و با هنرآفرینی ۹۰ بانوی هنرمند از سراسر ایران زمین، روز شنبه ۱۲ آبان ماه، دوباره در سالن خلیج فارس اجرا می‌شود.

به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران، اجرای این نمایش ویژه بانوان، توسط هنرمندانی از شهرهای بجنورد، تبریز، گیلان، مازندران، قم و تهران است که به اجرای حرکات هه‌لپه‌رکی‌کوردی، آذربایجانی، خراسانی، گیلکی، مازنی، بندری، جنوبی، سماع مینیاتور و حرکات  سنتی، کلاسیک، معاصر و… می‌پردازند.

اجراگران در این برنامه از گروه‌های هنری تاماتر، خاتون‌های آریایی، خاتون، وصال و مستان هستند و لباس این هنرمندان نیز توسط «ژیلا احمدی» طراحی شده است.

نمایش آیینی سنتی «جان و جهانی» روز شنبه ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۸:۳۰ در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران اجرا می‌شود و بلیت آن در سایت ایران‌کنسرت در دسترس علاقه‌مندان است.  

#گروه فرهنگ میزبان درام ماجراجویانه «نفرین آرِتا» #

فیلم سینمایی «نفرین آرِتا» با اکران در گروه سینمایی فرهنگ به پرده سینماهای کشور بازمی‌گردد.
به گزارش روابط عمومی پروژه، فیلم سینمایی «نفرین آرِتا» به تهیه کنندگی سید جلال چاوشیان و کارگردانی مجید کریمی که از اوایل آنلاین جو امسال در سینماهای کشور روی پرده رفت، با اکران در گروه سینمایی فرهنگ توسط موسسه ارسلان فیلم از اواخر آبان ماه جاری، اکران خود را از سر می‌گیرد.
حمیدرضا عطایی، رامین راستاد، شیرین بینا، رضا ایرانمنش، شلر کی، بابک نوری، ابتسام بغلانی، محمدرضا اکبری، سعید بیات، امیرارسلان کریمی، یسنا اصلانی و بازیگران خارجی مهدی شیخ عیسی و اولگا کلویوا در این فیلم نقش آفرینی داشته اند.
موضوع این فیلم درباره قدیمی ترین تمدن بشری در ایران و جهان، یعنی تمدن آرتا (تمدن جیرفت) است که با داستانی مهیج و سفری به دل تاریخ ایران باستان، به معرفی و رمزگشایی رازهای این تمدن کهن پرداخته است. تمدن آرِتا، از تمدن سومر در بین النهرین نیز قدیمی‌تر است و بزودی توسط پروفسور یوسف مجید زاده با پیگیری های چندین ساله ایشان، تغییر بزرگی در کتاب های تاریخ هنر ایجاد شده و کهن ترین تمدن بشری، تمدن آرتا قلمداد خواهد شد.
در خلاصه داستان فیلم آمده: یک باستان شناس موفق به کشف راز تمدنی باستانی  به نام  آرِتا  در ایران می شود. تمدنی مفقوده با خطی که از رازی بزرگ پرده بر می دارد؛ رازی که زندگی او را تغییر داده و دستخوش تلاطمی  بزرگ می کند، اما ….
فیلم در لوکیشن هایی چون موزه ملی تهران، کرمان و جیرفت، شهرزیرزمینی رباط آغاج در خمین، غار چال نخجیر در دلیجان و… فیلمبرداری شده است.

«زومرهای ایرانی» روی پرده می‌رود
مستند «زومرهای ایرانی» به کارگردانی امیرحسین خلیل زاده و تهیه کنندگی سعید الهی روز یکشنبه 13 آبان ماه در مرکز گسترش به نمایش گذاشته می شود.

به گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، در ادامه طرح «اکران حقیقت»، مستند «زومرهای ایرانی» (تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی) به کارگردانی امیرحسین خلیل زاده و تهیه کنندگی سعید الهی که در شانزدهمین جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» نمایش داشت، با حضور عوامل این مستند در سالن حقیقت مرکز گسترش به نمایش گذاشته می شود.

این اکران روز یکشنبه 13 آبان و از ساعت 16 برگزار خواهد شد.

«زومرهای ایرانی»که از اصطلاحی جهانی به معنای اعضای نسل زِد (Z) به عنوان اولین نسل اجتماعی بشر که از بدو تولد و نوجوانی با دسترسی به اینترنت و فناوری دیجیتال رشد کرده‌اند برگرفته شده است، روایت نیازها و روحیات متولدین اوایل دهه هشتاد خورشیدی در ایران بوده و با هدف روشنگری نزد خانواده‌ها و متولیان دولتی تولید شده است. حضور در این جلسه برای علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.

عوامل فیلم مستند «زومرهای ایرانی» عبارتند از ایده اولیه و تهیه‌کننده: سعید الهی، کارگردان: امیرحسین خلیل‌زاده، تحقیق و نگارش: منوچهر اکبرلو، مشاور پژوهشی: دکتر سیدمحمدصادق دهنادی، تصویربردار: ابوالفضل علایی، صدابردار: امید اسلامی، تدوین: محمدرضا آل عبا و بهار سیری، مدیر تولید: سیدحسین حسینی علایی، مدیر هنری: بهار سیری، عکاس: نیما حمیدزاده، اصلاح نورو رنگ: حمیدرضا سبک دست، طراح پوستر: یاسر عزآباد، آرشیو: آبان منتظری و علی عراقی، تهیه شده در مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی.

###

انیمیشن کوتاه «سیم‌چین‌ها» به مناسبت روز انیمیشن در اولین نشست از سلسله نشست‌های «قصه‌ی سینما» در فرهنگسرای اشراق نمایش و نقد و بررسی می‌شود
به گزارش روابط عمومی مراکز فرهنگی هنری منطقه4 ، انیمیشن «سیم‌چین‌ها» ساخته جک اندرسون، انیماتور و کارگردان جوان آمریکایی در اولین نشست از سلسله نشست‌های «قصه‌ی سینما» روز پنجشنبه، 10 آبان ساعت 11 به مناسبت روز انیمیشن در فرهنگسرای اشراق نمایش و نقد و بررسی می‌شود.
انیمیشن کوتاه «سیم‌چین‌ها» (Wire Cutters ) که با نام «سیم‌برها» هم شناخته می‌شود اولین تجربه‌ی کارگردانی و شناخته شده‌ترین اثر جک اندرسون، انیماتور و کارگردان جوان آمریکایی است که با الهاماتی از Wall-E، اثر جاودانه‌ی پیکسار، ساخته شده و درست به همان اندازه جادویی و تحسین برانگیز است. این انیمیشن هشت دقیقه‌ای مستقل اولین بار طی چند اکران خصوصی در سال ۲۰۱۴ روی پرده‌ی نقره‌ای رفت و علیرغم بودجه‌ی بسیار کم ۵۰۰ دلاری و تیم سازنده‌ی کوچک، توانست نظر مردم و منتقدین را به سوی خود جلب کند و موفقیت‌های زیادی در جشنواره‌های مختلف از جمله بردن سه جایزه‌ی بین المللی و کسب عنوان نامزدی دریافت پنج جایزه‌ی دیگر از جمله بهترین فیلم کوتاه دانش آموزی در مراسم BAFTA  را به‌دست آورد.
«سیم‌چین‌ها» راوی داستان ربات کوچکی است که به تنهایی در سیاره‌ای متروکه‌ در پی یافتن الماس‌های سبز رنگ کوچکی است که منبع سوخت او محسوب می‌شوند. در این سفر طولانی کسالت‌آور، او با ربات بزرگتری رو به رو می‌شود که توانایی خرد کردن سنگ‌ها را دارد و این دیدار غیر منتظره باعث می‌شود که این دو برای آسان‌تر کردن جست‌ و جوی خود، به فکر همکاری با یکدیگر بیافتند. همه چیز به خوبی و خوشی پیش می‌رود تا اینکه…
گفتنی است: «قصه‌ی سینما» عنوان سلسله نشست‌هایی است که بناست دوهفته یکبار، پنجشنبه‌ها در فرهنگسرای اشراق برگزار شود و در آن یک فیلم یا انیمیشن پخش و توسط منتقدین حوزه فیلم و سینما نقد و بررسی می‌شود، همچنین در این نشست‌ها نوجوانان به گپ وگفتگو درباره‌ی فیلم‌هایی می‌پردازند که می‌بینند. اولین نشست «قصه‌ی سینما» به مناسبت روز انیمیشن برگزار می‌شود. 28 اکتبر مصادف با 6 آبان در تقویم به نام «روز جهانی انیمیشن» نامگذاری شده است. 
شهرندان محترم برای شرکت در این برنامه می توانند به تهرانپارس، خیابان جشنواره، فرهنگسرای اشراق مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن  77326777 تماس بگیرند.

####

نسیم ادبی، بازیگر و کارگردان تئاتر به عنوان تهیه‌کننده با نمایش «زنان آوینیون» به نویسندگی و کارگردانی حسن معینی همراه شد.

به گزارش آنلاین جو به نقل از مدیر روابط‌عمومی اثر، فرنوش نیک‌اندیش، امیر جوشقانی، پناه بقایی و یاسمن صفایی بازیگران این نمایش هستند که از هجدهم آبان ساعت ۱۸ در تماشاخانه هیلاج روی صحنه خواهد رفت.

«زنان آوینیون» اثری است در باب نسبت بدنمندی زنان در مواجهه با مفاهیمی چون عشق و آیین است با تکیه بر نظریات دلوز و مرلوپونتی. پیش‌فروش بلیت روزهای نخست این اثر با تخفیف ویژه از امروز در سایت تیوال آغاز شد.

دیگر عوامل این نمایش عبارتند از کهبد تاراج (مدیر پروژه)، رضا بهکام (مشاور کارگردان)،   مهرنوش بیانی (طراح لباس)، محمدباقر کیان (آهنگساز)، حامی مهینی(نوازنده)، کافه گالری سل(مجری طرح)، پویا باقری و غزل سلامی‌زاده (طراحان پوستر)، غزل سلامی‌زاده (گرافیست اقلام تبلیغاتی) و نگار امیری (مدیر روابط عمومی، رسانه و تبلیغات)  این نمایش هستند.

علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه بلیت این نمایش به سایت تیوال مراجعه کنند.

####

مرتضی پایه‌شناس کارگردان سینمای مستند رئیس هیأت‌مدیره انجمن مستندسازان شد.

در اولین جلسه هیأت‌ مدیره پانزدهم انجمن مستندسازان که امروز چهارشنبه 9 آبان ماه برگزار شد، مرتضی پایه‌شناس به عنوان رئیس هیأت‌مدیره، انتخاب شد.

در این جلسه رضا عاطفی به عنوان نایب رئیس، شمیم مستقیمی به عنوان دبیر و فریده صارمی به عنوان خزانه‌دار و ابراهیم مختاری به عنوان سخنگو انتخاب شدند.

پایان خبر آنلاین جو 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "از بازگشت نیما دهقان به صحنه تا چند خبر دیگر" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "از بازگشت نیما دهقان به صحنه تا چند خبر دیگر"، کلیک کنید.